X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

PL: Filat a închinat electoratul din diasporă PCRM-ului

15 mai. 2013,, 13:08   Politică
3969 2
Foto: tribuna.md
Membrii Partidului Liberal Democrat au decis să respingă electoratul din diasporă și pe studenți, împingîndu-i în brațele PCRM. Declarația a fost făcută de către deputatul liberal Valeriu Munteanu, care a criticat dur modificările la Codul electoral, adoptate pe 3 mai cu votul PCRM și PLDM, relatează NOI.md.

Legea prevede exercitarea dreptului de vot de către studenți doar de la domiciliu și imposibilitatea prelungirii, cu cel mult 2 ore, a termenului votării pentru a le permite alegătorilor care stau în rînd la secţia de votare respectivă să-şi realizeze acest drept fundamental.

“Aceste două exemple ne demonstrează că intențiile liberal-democraților nu sînt democratizarea și perfecționarea sistemului electoral. Filat a închinat acești alegători PCRM-ului, un lucru absolut nepermis și care vine în disonanță cu ceea ce declară ei”, a spus Munteanu.

Tinerii liberali intenționează să depună un proiect de lege în Parlament, prin care vor solicita revenirea la sistemul vechi. Atunci, elevii și studenții aveau posibilitatea să voteze în baza documentelor justificative în orice secție de votare.

Sub incidența acestor prevederi cad peste 100 de mii de alegători de peste hotare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав