X 
Cutremure stiri: 506

Liderul de la Tiraspol, rezervat în privinţa aspiraţiei de integrare europeană a R.Moldova

14 mai. 2013,, 11:32   Societate
2513 0
Foto: nr2.ru
Motivele pentru care Moldova şi Ucraina aspiră la Uniunea Europeană sînt legate în mare parte de faptul că "unii reprezentanţi ai elitei doresc să se menţină la guvernare, profitînd de asemenea proiecte de integrare". Liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, a enunţat această opinie în timpul unui interviu acordat portalului rus "Ţentr Liva Gumiliova".

Potrivit Agenţiei "Infotag", Şevciuk a recunoscut faptul că "nivelul de trai înalt din ţările UE a fost unul dintre aspectele atractive pentru toate ţările".

"Dar ceea ce se întîmplă acolo acum denotă nişte tendinţe negative şi relevante pentru toţi. Cei care merg în Grecia, în Portugalia văd rata ridicată a şomajului, declinul în sectoare întregi ale economiei. Şi apar întrebări, cînd, pe de o parte, vedem indicatori concreţi privind procesele negative din Uniunea Europeană, iar pe de altă parte, în Ucraina, Moldova devin tot mai active discuţiile despre integrarea în UE sub o formă sau alta", a afirmat Şevciuk, care a presupus că "unii reprezentanţi ai elitelor acestor ţări au afaceri, interese economice proprii pe teritoriul UE".

"Fireşte, există anumite avantaje în comerţul cu o asemenea uniune economică globală precum UE. Dar există un bloc foarte mare de întrebări, în primul rînd, ce va avea de cîştigat statul de pe urma acestei integrări? Noi cunoaştem negocierile pe care Moldova le poartă cu UE privind semnarea acordului respectiv. Noi sîntem observatori la aceste negocieri şi analizăm efectele eventuale pentru noi. Şi ajungem la concluzia că aceste acorduri, dacă vor fi realizate în forma lor actuală, în viziunea noastră, nu vor crea condiţii pentru dezvoltarea producţiilor de tehnologie înaltă în Moldova", a opinat liderul de la Tiraspol.

Conform spuselor sale "fiecare stat are interesele naţionale proprii, interesele economiei sale şi, dacă autorităţile unei ţări anumite văd perspective în spaţiul european, în proiectul economic, politic, Transnistria tratează aceasta cu respect".

Totodată, el a subliniat că, în opinia sa, "multe aspecte ale acestor perspective nu au fost dezvăluite şi nu au fost aduse la cunoştinţa categoriilor largi ale cetăţenilor unei ţări sau alteia".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав