X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Tapiola, mulţumit de activităţile privind implementarea DCFTA

28 apr. 2017,, 12:15   Economie
1898 0

Şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, consideră că autorităţile Moldovei au lucrat mult la implementarea Acordului privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător UE-RM (DCFTA).

Vineri, în cadrul unei conferinţe de finalizare a proiectului finanţat de UE "Asistenţă pentru Republica Moldova în procesul de implementare DCFTA", el a spus că, în pofida succeselor, mai sînt multe de făcut.

"Ponderea exporturilor RM în ţările UE constituie 65%, iar acest lucru poate fi considerat un succes. Unii pot spune că creşterea exporturilor în UE ţine de lipsa altor pieţe, dar nu este aşa. În ţară vin investitori, iar aceasta contribuie la dezvoltarea dinamică. Moldova este o ţară mică, iar, dacă va fi condusă bine, ea se va dezvolta rapid", susţine reprezentantul Uniunii Europene.

Vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, şi-a exprimat speranţa că Moldova va fi sprijinită în continuare de Comisia Europeană.

"Pe viitor ne vom concentra pe respectarea legislaţiei", a spus el.

DCFTA este un acord între UE şi Republica Moldova, care urmăreşte o relaţie comercială preferenţială, bazată pe condiţii mutual avantajoase, acordînd fiecărei părţi un acces mai bun pe piaţă decît cel oferit altor parteneri de comerţ. Acordul a fost semnat în vara anului 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?