X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Lupte pentru putere la Kremlin: mîna dreaptă a lui Medvedev, forţat să demisioneze după o dispută cu Putin

8 mai. 2013,, 14:46   Externe
4201 0
Foto: yaplakal.com
Vicepremierul Vladislav Surkov a fost constrîns să demisioneze pe fondul unei lupte pentru influenţă între Kremlin şi guvernul rus, dînd o lovitură premieurlui Dimitri Medvedev, scrie Reuters.

Într-un comunicat, Kremlinul a anunţat că preşedintele Vladimir Putin a acceptat demisia lui Surkov, la doar o zi după ce şeful statului a criticat executivul consu de Medvedev pentru incapacitatea de a îndeplini toate dispoziţiile prezidenţiale.

"A fost de bună voie. Are legătură cu faptul că decretele prezidenţiale nu au fost puse în aplicare" a explicat sec Dimitri Peskov, purtătorul de cuvît al Kremlinului.

În mod ironic, Surkov este fostul consilier al lui Putin şi este considerat de opoziţia rusă drept eminenţa cenuşie din spatele măsurilor prin care actualul lider de la Kremlin şi-a consolidat puterea centrală. El a fost botezat „păpușarul” de la Kremlin.

Surkov a părăsit Kremlinul în decembrie 2011, revenindu-i apoi portofoliul inovaţiei în guvernul condus de Dimitri Medvedev.

Fostul vicepremier a intrat însă în conflict cu şeful comisiei ruse de investigaţii, echivalentul FBI-ului american, pe tema unei anchete de corupţie care vizează complexul tehnologic de la Skolkovo, un fel de Sillicon Valley al Rusiei.

Comisia anchetează o presupusă spălare de bani la complexul respectiv pe care Medvedev l-a înfiinţat cu scopul de a diversifica o economie dependentă de resursele naturale. Presa rusă a speculat atunci că Putin şi Medvedev au de atunci opinii divergente legate de probleme economice ale Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?