Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Legile adoptate de Parlament, prin votul PLDM şi PCRM încalcă principiile democratice – declarație

8 mai. 2013,, 13:31   Politică
3160 1
Foto : constantcontact.com
Legile adoptate de către Parlament vineri, 3 mai, contravin angajamentelor asumate de Republica Moldova și riscă să zădărnicească evoluțiile de pînă acum în procesul de democratizare a republicii. Declarația de presă a fost făcută de către directorul Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului, Janez Lenarčič.

"Modificările în legislația privind demiterea judecătorilor Curţii Constituționale și majorarea pragului electoral au fost adoptate într-un interval scurt de timp și fără a fi consultate. Toți actorii politici trebuie să lucreze împreună, pentru a asigura respectarea principiilor democratice, precum și garantarea condiţiilor pentru toţi candidaţii electorali", a precizat oficialul de la OSCE.

Amintim că la sfîrșitul săptămînii trecute, Parlamentul a adoptat cu votul deputaților PCRM și PLDM mai multe proiecte de legi care au fost criticate dur de către Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană pentru Politică de Vecinătate şi Extindere, şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, comisarul pentru Extindere, Stefan Fule, precum și un șir de oficiali de la București.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?