X 
Cutremure stiri: 505

Ghimpu se vrea în opoziție: Trebuie să mă aflu mai departe de foc

30 apr. 2013,, 14:38   Politică
4543 5
Foto : timpul.md
Dacă Partidul Liberal Democrat (PLDM) ne va invita la negocieri, vom da curs invitației. Declaraţia aparţine liderului Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, care menționează că, conform practicii europene, în mod normal, o formațiune cu 31 de mandate trebuie să inițieze discuțiile pentru a încerca să formeze o majoritate parlamentară, relatează NOI.md. „Vom da curs invitației, însă mai bine m-aș simți în opoziție. Cu așa o guvernare ca pînă acum, trebuie să te afli mai departe de foc. Dacă se aprinde casa vecinului, se aprinde și casa ta. Eu trebuie să am grija de casa liberală”, a spus Ghimpu.

Președintele PL susține că astăzi va avea loc ședința Biroului politic al PL, unde se va decide care vor fi acțiunile de viitor ale PL-ului. “Aici e o problemă delicată: cu cine te pornești la drum, merită sau nu. Pentru că nu e doar poziția lui Filat, este poziția Moscovei. La noi, ce zice Dodon implementează Filat. Politica PL-ului trebuie nițel modificată, de aceea eu am început, de la un timp încoace, să am mai multă grijă de PL decît de foștii colegi de alianță”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Ieri, liderul PL l-a acuzat pe Vlad Filat că a uzurpat puterea în stat prin intermediul Lilianei Palihovici, specificînd că va sesiza mai multe instituții de drept Curtea Constituțională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав