Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

Moldova și Rusia vor extinde cooperarea în domeniul agriculturii

29 apr. 2013,, 11:54   Economie
2666 1
Foto : tersus.com
Moldova și Rusia au convenit să extindă cooperarea în domeniul agriculturii. Surse din cadrul Ministerului Agriculturii din Rusia au comunicat pentru NOI.md că înțelegerea a fost încheiată în cadrul ședinței comune a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova și Ministerului Agriculturii al Federației Ruse, care s-a desfășurat la Chișinău și la care au participat miniștrii Agriculturii din cele două țări, Vasile Bumacov și Nikolai Fiodorov.

În discursul său, ministrul rus al Agriculturii și-a exprimat încrederea că, cooperînd în mod activ la stabilirea de legături între agricultorii celor două țări, creînd mecanisme cu adevărat eficiente de cooperare, de investiții în sectorul agricol din Republica Moldova și Rusia, părțile vor putea atinge obiectivele urmărite.

În cadrul ședinței comune au fost discutate probleme de cooperare dintre Republica Moldova și Rusia în domeniul agriculturii, al controlului veterinar și fitosanitar, agronomiei și educației, au fost prezentate rapoarte cu privire la subiectele discutate. Miniștrii Agriculturii din cele două țări au fost familiarizați cu privire la cooperarea în domeniul științei agricole și educației, precum și la perspectivele de cooperare în domeniul exporturilor de tehnică agricolă din Rusia în Republica Moldova.

La finele reuniunii comune, miniștrii Agriculturii din Moldova și Rusia au semnat un acord privind continuarea schimbului de informații despre principalele tendințe de dezvoltare ale politicii agricole, promovarea de oportunități pentru proiecte reciproc avantajoase privind schimbul de tehnologie, informații cu privire la legi și reglementări și livrarea de material de reproducere (produse) animal. Miniștrii și-au exprimat disponibilitatea de a continua colaborarea în domeniul carantinei fitosanitare și de siguranță a produselor agricole la nivel de experți tehnici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?