Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Moldova este dispusă să lanseze împreună cu Rusia noi proiecte comune în sfera agriculturii

29 apr. 2013,, 10:10   Economie
2886 0
Foto: manager.ro
Republica Moldova este interesată în lansarea de noi proiecte comune împreună cu Federaţia Rusă în domeniul agriculturii și extinderea parteneriatului în această sferă, precum și în alte domenii. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul interimar Iurie Leancă, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Agriculturii al Federaţiei Ruse Nicolai Fiodorov. La eveniment au participat ministrul în exerciţiu al Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Bumacov, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Andrei Popov şi ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova Farit Muhametşin.

Iurie Leancă a salutat prezenţa delegaţiei ruse la Chişinău şi a subliniat importanţa dezvoltării relaţiilor dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă, inclusiv în domeniul agriculturii. Premierul interimar şi-a exprimat convingerea că instituţiile omoloage din domeniul agriculturii din cele două ţări vor continua să colaboreze pentru a atinge rezultate fructuoase.

La rîndul său, ministrul Agriculturii Nicolai Fiodorov a dat o apreciere pozitivă raporturilor moldo-ruse în sfera agriculturii şi şi-a exprimat speranţa că criza politică din Republica Moldova nu va crea un obstacol în calea consolidării iniţiativelor comune lansate, dar şi iniţierii de proiecte noi. Şeful ministerului de resort al Federației Ruse a subliniat că Rusia va continua să fie un partener strategic al ţării noastre şi a optat pentru promovarea schimbului de experienţă în domeniul agriculturii în vederea sporirii calităţii produselor.

În cadrul întrevederii, părţile au discutat şi despre necesitatea creării unor condiţii favorabile pentru susţinerea antreprenorilor din domeniul agricol, inclusiv prin atragerea investiţiilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?