X 
Arşiţa stiri: 233
Transnistria stiri: 1423
Preşedintele stiri: 4130

Cameron consideră 'extrem de grave' dovezile tot mai numeroase privind folosirea de arme chimice în Siria

27 apr. 2013,, 12:32   Externe
2731 0
Foto : gandul.info
Premierul britanic David Cameron a dezvăluit vineri existenţa unor 'dovezi tot mai numeroase' privind folosirea de arme chimice de către regimul sirian, o escaladare 'extrem de gravă' de natură să încurajeze comunitatea internaţională 'să facă mai mult', relatează AFP.
"Este vorba de dovezi limitate, dar tot mai numeroase privind utilizarea de arme chimice, probabil de regimul (sirian al lui Bashar al-Assad - n.r.). Este extrem de grav, este o crimă de război şi trebuie să o luăm foarte în serios", a declarat David Cameron la BBC.

"Consider că ceea ce a spus (preşedintele Barack) Obama este corect, aceasta trebuind să constituie linia roşie (a cărei încălcare) ar urma să ne determine să facem mai mult", a adăugat şeful guvernului britanic, care s-a declarat totuşi împotriva trimiterii de trupe pe teren.

"Nu vreau acest lucru şi nu consider că ar avea şanse să se întîmple. Însă consider că putem să creştem presiunea asupra regimului, să lucrăm cu partenerii noştri, să lucrăm cu opoziţia pentru a găsi cea mai bună soluţie", a spus el.

"Mi-am dorit întotdeauna să facem mai mult", a adăugat Cameron. "Chestiunea este cum să creştem presiunea. În opinia mea, ceea ce trebuie făcut - şi facem deja parţial acest lucru - este să formăm această opoziţie, să lucrăm cu membrii ei, să-i pregătim, să-i consiliem, să-i ajutăm să facă presiune asupra regimului, pentru a-i pune capăt acestuia", a adăugat premierul britanic.

SUA au recunoscut joi pentru prima dată că regimul sirian a folosit probabil arme chimice, subliniind în acelaşi timp că informaţiile secrete de care dispun nu sînt suficiente pentru a avea certitudinea că Damascul a încălcat 'linia roşie' trasată de Washington.

Ministerul britanic de Externe a indicat de asemenea că are 'informaţii limitate, dar convingătoare de la mai multe surse care arată folosirea de arme chimice în Siria, inclusiv a gazului sarin'.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав