275 de fete și băieți și-au testat abilitățile de rezistență și au alergat un kilometru în parcul „Valea Morilor” din capitală. Ulterior, aceștia au susținut și alte teste, precum ridicarea trunchiului și tracțiunile la bară.
În total, tinerii au avut două probe, un test de inteligență și unul la pregătirea fizică. Însă doar 60 din cei 275 de pretendenți vor fi admiși la Colegiul Militar, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.Maximilian Curagău a povestit că de mic își dorește să facă militărie și speră să fie admis la colegiu, pentru a-și îndeplini visul. „Eu de mic am dorit să fiu în sfera militară. Proba a fost nici grea, dar nici ușoară”, a spus tânărul.
Printre cele 61 de fete înscrise în concurs a fost și Cătălina, o tânără de 16 ani, care își dorește să facă armata. Cu toate că dansează și cântă, Cătălina a decis să urmeze o carieră în alt domeniu. „Armata mă impresionează ca profesie, cred că este interesantă”, a menționat tînăra.
În concursul de admitere la Colegiul Militar, se iau în calcul media de la examenul de gimnaziu și cea de la probele de aptitudini.
„Proba de aptitudini este compusă din două module: un test de inteligență și probele sportive, se face media la ambele și se introduce în sistem o notă singură. Acum se face admiterea de tehnicieni în militărie, pregătim corpul de sergenți pentru Armata Națională”, a precizat Irina Babără, directoarea Colegiului Militar.Primul colegiu militar din Republica Moldova va fi deschis în septembrie. Instituția va activa în cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”. Studiile la Colegiul Militar din Chișinău vor dura patru ani, perioadă în care elevii vor urma programe de formare profesională post-secundară. Absolvenții vor primi gradul militar de caporal.
Adăuga comentariu