X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Sugestii privind ridicarea eficienţei dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol

25 apr. 2013,, 08:30   Societate
2280 0
Foto: infoprut.ro
Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Eugen Carpov, și Reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea conflictelor prelungite, Andrei Deşciţa, au avut marți, 23 aprilie, o întrevedere la Chișinău. Oficialii au pus în discuție principalele aspecte din agenda următoarei runde de negocieri în formatul “5+2”, informează ”Moldpres”.

Cu referire la interacţiunea pe plan economic dintre Chişinău şi Tiraspol, viceprim-ministrul Eugen Carpov a reiterat necesitatea creării unei platforme unice de conlucrare, bazate pe constituirea unui spaţiu economic unic și necesitatea implicării mai active a preşedinţiei Ucrainei în OSCE în detensionarea situaţiei din Zona de securitate.

La rîndul său, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE a confirmat necesitatea continuării dialogului între actorii implicaţi în procesul de reglementare, în spiritul înţelegerilor asumate la negocierile în formatul “5+2”. Andrei Deşciţa a accentuat păstrarea dinamicii întrevederilor în cadrul rundelor de negocieri şi discutarea principalelor subiecte care preocupă cele două maluri ale Nistrului.

Următoarea rundă de negocieri în formatul “5+2” va avea loc pe 23-24 mai la Odesa, Ucraina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?