Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un tomograf CBCT tridimensional a fost instalat în secția ORL a centrului "Microchirurgia ochiului" ©

23 apr. 2013,, 15:27   Societate
3735 0
Foto : mikof.md
Economiile pe seama tehnologiei medicale nu sînt rezonabile, chiar și în condiții de criză. În mod evident, convingerea de adevărul acestui postulat poate fi explicată prin faptul că, în mai puțin de trei luni, la centrul "Microchirurgia ochiului" din Chișinău a fost instalat deja al doilea scaner modern. Și dacă în primul caz era vorba despre un tomograf optic spectral de ultimă generație Canon OCT-HS100, destinat pentru studiul globului ocular, atunci tomograful Planmeca ProMax 3D MID are o altă aplicație. Caracteristicile tehnice ale acestuia permit scanarea și furnizarea imaginii tridimensionale detaliate a întregului cap, dar și a zonelor separate ale acestuia, cum ar fi lobul temporal, sinusurile, maxilarul și dinții.

În cazul centrului "Microchirurgia ochiului", tomograful tridimensional Planmeca ProMax 3D MID a fost instalat pentru necesitățile secției ORL din cadrul instituției. Aceasta este considerată una dintre cele mai bine dotate din capitală și, de rînd cu studiul obligatoriu al organelor ORL în ajunul intervențiilor chirurgicale oftalmologice, oferă o gamă completă de servicii medicale de specialitate. Printre acestea, îndepărtarea adenoizilor și amigdalelor, corectarea septului nazal (septoplastie), precum și tratarea sforăitului. Toate operațiunile sînt efectuate nu cu un bisturiu obișnuit, dar folosind cele mai moderne tehnici, în primul rînd, cu bisturiul cu plasmă și cu diferite tipuri de laser.

"Pînă de curînd, nu aveam capacitatea tehnică de a efectua în mod independent investigații cu raze X sau alte investigații ale creierului. Astfel că pacienții noștri erau nevoiți să le facă în alte instituții medicale, fapt ce le crea inconveniente.

Acum însă, datorită noului tomograf, putem obține pe loc o reconstrucție tridimensională a tractului respirator superior și nu doar atît", a spus directorul general al Centrului "Microchirurgia ochiului", Ghenadi Tanurkov. Potrivit acestuia, noul dispozitiv va fi util nu numai pentru pacienții centrului "Microchirurgia ochiului", dar îi poate interesa și pe specialiștii în ortodonție și stomatologie, pacienții cărora solicită remodelarea danturii sau instalarea de implanturi. Reconstrucția tridimensională a osului maxilarului îi va permite medicului să vadă și defectele ascunse sau cavitățile din oasele maxilarului, ceea ce îi va oferi posibilitatea de a alege tipul dorit de implant și locul exact pentru instalarea acestuia.

Nu în ultimul rînd, tomograful Planmeca ProMax 3D MID va fi solicitat de chirurgii plasticieni sau de cei faciali. Prescanarea feței va permite planificarea mai exactă a operației, iar ulterior, stabilirea preciziei intervenției chirurgicale și, în caz de necesitate, efectuarea corecției.

La centrul "Microchirurgia ochiului" o atenție deosebită se acordă faptului că tomograful Planmeca ProMax 3D MID poate furniza imagini de înaltă calitate, de dimensiunea 18x18 cm. De fapt, pe o astfel de imagine încape reprezentarea detaliată a feței, în timp ce alte tomografe oferă imagini cu dimensiuni de două ori mai mici. Dar, în pofida unei diferențe atît de semnificative în parametrii tehnici, costul serviciilor va fi mai mic decît media pe capitală.

Centrul "Micrichirurgia ochiului"

Moldova, or. Chișinău,
str. Zelinschi, 15
Tel.: (+373 22) 55 83 65, 55 14 14
E-mail: mikof.gt@gmail.com

www.mikof.md

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?