X 
Cutremure stiri: 502

Ghelici: Antrenorii și directorul școlii de hipism trebuie judecați

23 apr. 2013,, 13:33   Societate
5362 6
Foto: noi.md
Consiliul Național Anticoruție al organizației obștești ”Moldova Mea” consideră că antrenorii și directorul școlii de hipism din Chișinău trebuie judecați pentru distrugerea bunurilor statului, iar școala trebuie lichidată sau privatizată. Președintele organizației, Fiodor Ghelici, consideră că, prin scandalul legat de foametea cailor, antrenorii școlii au indus lumea în eroare. ”Ca de obicei, poporul a fost prostit. Pensionarii au sărit să salveze animalele aducînd hrană, iar antrenorii se așezau apoi și mîncau”, a spus Ghelici.

În cadrul unei investigații, reprezentanții asociației au clarificat că la școală sînt întreținuți cai care aparțin statului și unor persoane particulare, însă au avut de suferit doar caii statului. Potrivit reprezentanților ”Moldova Mea”, antrenorii fac afaceri personale cu caii statului fără a achita ceva, iar proprietarii cailor particulari nu plătesc nici măcar pentru aflarea cailor la școala de hipism.

”Pe teritoriul acestei instituții de stat înflorește businessul. Antrenorii primesc salarii de la stat și se ocupă de afaceri proprii, exploatînd caii statului. Sînt hrăniți și îngrijiți doar caii particulari. Acolo trebuie de plătit pentru toate, există o listă de prețuri la toate serviciile care trebuie să fie gratuite. Astfel, un minut de călărit costă 5 lei. Și asta în condițiile în care caii care aparțin statului trăiesc ca în lagărul de concentrare”, a menționat Ghelici.

Potrivit reprezentaților organizației, statul a alocat școlii de hipism 127 ha de pășune, însă directorul a dat jumătate din acest teren în arendă la un preț mic, caii rămînînd fără hrană.

Reprezentanții asociației ”Moldova Mea” au comunicat că vor transmite materialele procuraturii.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав