X 
Cutremure stiri: 502

Mai sînt 5 zile pentru depunerea dosarelor de admiterea în clasa I

22 apr. 2013,, 13:39   Societate
2816 0
Foto: biznesukamina.ru
Dosarele pentru admiterea copiilor în clasa I-a vor fi depuse pînă la sfîrşitul săptămînii curente. Astfel părinții care nu și-au înscris copiii la școală trebuie să se grăbească să o facă pînă pe data de 27 aprilie.

Şefa Secţiei management preuniversitar a Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a municipiului Chişinău, Tamara Curtescu, a declarat pentru agenția IPN că copiii vor fi şcolarizaţi conform domiciliului. Părinţii pot opta însă, şi pentru o altă şcoală decît cea care se află în apropierea domiciliului dacă instituţia respectivă dispune de locuri vacante.

Astfel, dosarul de admitere trebuie să conțină o cerere și copia certificatului de naştere a copilului. În perioada 14 - 31 mai vor avea loc probele de aptitudini specifice pentru admiterea în clasele cu profil. Copiii nu sînt testaţi la admitere, decît dacă urmează a fi înscrişi în clase cu profil artistic şi sportiv. Potrivit legii, şcolarizarea copiilor cu vîrsta de 7 ani este obligatorie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав