Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Mihai Ghimpu este supărat pe Ana Guţu şi se bucură de prietenia cu Rusia

22 apr. 2013,, 10:01   Politică
4666 3
Foto: point.md
Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, este supărat pe fosta sa colegă Ana Guţu şi se bucură de prietenia cu Rusia. Despre aceasta el i-a spus vineri preşedintelui Ligii Tineretului Rus, Igor Tuleanţev, în timpul acţiunii de protest organizată de membrii Ligii.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Tuleanţev l-a rugat pe Ghimpu să nu înainteze în Parlament proiectul de lege care prevede interzicerea limbii ruse. În replică, liberalul a spus că "acesta nu este proiectul partidului, ci a Anei Guţu, ea a propus interzicerea limbii ruse".

Potrivit lui, "Ana Guţu nu-i este prietenă, ci trădătoare, care a trecut la Partidul Liberal Democrat, iar colierul pe care i l-a făcut cadou nu înseamnă nimic".

Ghimpu a remarcat că "este cel mai bun prieten al Rusiei, se bucură de acest fapt şi niciodată nu a ascuns acest lucru, îi place să citească literatura rusă şi să vizioneze posturile ruseşti de televiziune".

"Nimeni nu este împotriva limbii ruse, dar trebuie de respectat şi de vorbit în limba statului în care trăieşti", a spus Ghimpu, după care l-a rugat pe Tuleanţev să-l invite la discotecă, menţionînd că "vrea să danseze".

După ce a primit refuz, Ghimpu i-a propus lui Tuleanţev să adere la Partidul Liberal şi a fost refuzat din nou. Preşedintele Ligii a declarat că dacă va adera, "formaţiunea se va destrăma definitiv, pentru că şi aşa nu a mai rămas nimic din ea".

Replica liberalului nu s-a lăsat mult aşteptată: "Cei care au trădat partidul sînt un nimic".

De asemenea, Ghimpu i-a solicitat lui Tuleanţev să nu ducă lumea în eroare, vorbind despre faptul că în Moldova locuiesc doar 2% de români. Fiind întrebat dacă va marca ziua de 9 Mai, preşedintele liberalilor a menţionat că "sărbătoreşte Ziua încheierii celui de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei". La solicitarea preşedintelui Ligii de a propune în parlament un proiect de lege care să ofere limbii ruse statut de limbă de stat, liberalul a menţionat că "limba rusă este limbă de comunicare interetnică doar în statele CSI, și nu în toate statele lumii".

Potrivit lui, "limba rusă poate fi oficială în Rusia, nu şi în Moldova, iar Putin trebuie să aibă şi alte scopuri şi să nu vrea tot timpul ca toţi să vorbească în rusă".

Ghimpu l-a rugat pe Tuleanţev să-i transmită lui Putin "să înceteze să-l mai hrănească pe liderul transnistrean Evgheni Şevciuk".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?