Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Ghimpu: Dragi colegi ”filateliști”, AU REVOIR

19 apr. 2013,, 11:25   Politică
10226 6
Foto: noi.md
Neînțelegerile dintre cei cinci deputați liberali și cei șapte deputați „reformatori ai PL” continuă și în cadrul ședinței de astăzi a Legislativului. Astfel, după ce ieri cei cinci liberalii din grupul lui Mihai Ghimpu au ales un nou președinte al fracțiunii parlamentare PL și i-au exclus din fracțiune pe deputații „reformatori ai PL”, deputații din grupul lui Hadârcă și-au luat revanșa. Aceștia susțin că fracțiunea Partidului Liberal este cea pe care o reprezintă ei, liderul căruia este Ion Hadârcă, și nu recunosc deciziile luate de fracțiunea PL liderul căruia este Valeriu Munteanu.

Astăzi, Ana Guțu a prezentat un proces verbal al celor șapte deputați reformatori, în care se spune că fracțiunea PL a exclus din funcția de secretar al fracțiunii pe Valeriu Munteanu și au numit un alt reprezentant. Este vorba de Ana Guțu. De asemenea, reformatorii liberali au votat pentru anularea tuturor deciziilor luate de fracțiunea condusă de Munteanu. Astfel, aceștia pretind că sînt în majoritate și susțin că Ion Hadârcă este liderul fracțiunii.

În același timp, președintele PL, Mihai Ghimpu, le-a sugerat deputaților excluși din PL să înceteze cu acest joc. Mihai Ghimpu a calificat drept ridicol faptul că reformatorii PL pretind să conducă fracțiunea PL.

“Așteptam să mai aud un punct – că sînt eliberat din președinte al partidului și nu mai locuiesc în apartamentul 80 de pe strada Kogălniceanu. Dragii mei colegi ”filateliști”, opriți-vă! Rîde lumea de voi. Puciul vostru a eșuat și nu faceți de rușine națiunea română! Împăcați-vă, că v-a folosit cineva. Ar fi ridicol ca președintele fracțiunii să nu fie în fracțiune, iar voi, cei excluși, să conduceți fracțiunea. Cuiva i-am spus "bonjour, maman", vouă va zic "au revoir”, a spus Ghimpu, adăugînd că nu cei șapte excluși au format partidul și le-a sugerat să meargă să se pocăiască pentru păcatele lor.

”Duceți-vă la biserica, aprindeți o lumînare. Faceți-vă cruce și rugați să vă ierte. Doamne, iartă-le păcatele”, a recomandat Ghimpu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?