X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Politica migrațională a lui Tump, criticată la ONU

3 mar. 2017,, 17:45   Externe
1573 0

În cadrul Consiliului ONU pentru drepturile omului, care s-a desfășurat la Geneva, reprezentanții Mexicului au criticat politica migrațională a lui Donald Trump, care a propus construirea unui zid între cele două state.

Potrivit viceministrului afacerilor externe a țării latinoamericane, Miguel Ruiz Cabañas, zidurile între state sînt între oameni și că acestea materializează extremismul și intoleranța fizică și ideologică.

Potrivit lui, Mexicul este îngrijorat de situația imigranților în SUA, ale căror drepturi, de cele mai multe ori, sînt încălcate sub paravanul măsurilor de securitate. ”Noi nu vom greși dacă vom spune că în spatele unor asemenea discursuri se ascunde rasismul și xenofobia”, a subliniat viceministrul de externe Cabañas.

Pe 25 ianuarie, Donald Trump a semnat un decret cu privire la protecția granițelor și imigrație. În afară de edificarea zidului, decretul mai prevede deportarea imigranților ilegali cu trecut criminal și sistarea finanțării federale a orașelor care acoperă ilegalii.

Ridicarea zidului va costa 21,6 miliarde de dolari, iar lucrările de construcție vor dura peste trei ani. Lungimea zidului va fi de circa 2 mii de km. În afară de aceasta, autoritățile SUA intenționează să adopte legea care va oblica Mexicul să suporte cheltuielile pentru construcția zidului la graniță.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?