X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Reţele sociale, la răscruce: tinerii s-au săturat de Facebook

16 apr. 2013,, 11:52   Ştiinţă şi IT
3248 0
Foto : hit.ro
Interesul faţă de Facebook scade considerabil în rîndul adolescenţilor, relevă un studiu publicat de firma de analiză Piper Jaffray.

Dintre cei 5200 de adolescenţi intervievaţi, 33% au susţinut că Facebook este cea mai importantă reţea socială, Twitter a primit 30% dintre voturi şi doar 17% dintre tineri au declarat că folosesc mai mult Instagram decît orice altă reţea, potrivit TechCrunch. Facebook se clasează pe primul loc în topul preferinţelor, însă acest lucru s-ar putea schimba în scurt timp, dacă e să luăm în calcul rezultatele oferite de studiul Piper Jaffray. Astfel, aflăm că, în toamna anului trecut, 42% dintre adolescenţi susţineau că reţeaua lui Zuckerberg este preferata lor, iar numai 27% au ales, atunci, Twitter. Totuşi, Instagram a cîştigat 5 procente faţă de toamna anului trecut şi face parte din Facebook. Google+, reţeaua creată de „gigantul Internetului“ se află spre coada clasamentului, reuşind să convingă numai 5% dintre adolescenţi că este cea mai importantă reţea socială, o scădere cu 1% faţă de toamna trecută. Dintre toate reţelele, Twitter pare să fie cea mai mare ameninţare pentru imperiul lui Zuckerberg.

Cu toate că site-ul de micro-blogging nu are succes în Romînia, el are o importanţă foarte mare pentru publicul american. Analiştii Piper Jaffray i-au pus pe adolescenţi să aleagă şi cea mai importantă sursă de media sociale. Nici pe acest front Facebook nu se descurcă foarte bine, înregistrînd o scădere de mai mult de 10% procente faţă de primăvara anului trecut. Cu toate că se află încă pe primul loc şi în acest domeniu, cu 23-24% dintre voturi, compania din Menlo Park ar putea fi detronată, în curînd de Youtube. Site-ul de „video-sharing“ al Google a scăzut şi el în popularitate în ultimul an, însă scăderea în registrată a fost mult mai puţin abruptă faţă de cea a Facebook. Dacă lucrurile vor decurge la fel, Youtube ar putea detrona Facebook în următoarele cîteva luni, ţinînd cont că diferenţa dintre cele două site-uri Web este de aproximativ 2 procente.

Cei de la Facebook sînt conştienţi de scăderea popularităţii site-ului printre adolescenţi. În urmă cu o lună, directorul de produs Blake Ross şi-a anunţat demisia printr-o scrisoare publicată pe reţeaua socială. „Părăsesc Facebook deoarece un jurnalist Forbes l-a întrebat pe prietenul fiului său dacă Facebook mai este cool şi el a zis că nu. Mai mult, niciunul dintre prietenii lui nu crede că este cool“, a scris Ross, pe Facebook. Totuşi, compania nu a stat cu mîinile în sîn şi a lansat două noi produse: Newsfeed şi Facebook Home.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?