X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Peste 600 de procurori din toată ţara se convoacă în Adunare Generală

23 feb. 2017,, 13:15   Societate
1952 1

Pe 24 februarie, va fi convocată Adunarea Generală a Procurorilor.

Decizia a fost luată încă acum o lună de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în corespundere cu prevederile noii Legi cu privire la Procuratură.

În cadrul evenimentului urmează a fi audiat Raportul de activitate al Procuraturii pentru anul 2016, prezentat de către Procurorul General, Eduard Harunjen, precum şi trasate priorităţile instituţionale pentru anul curent. Tot în cadrul reuniunii, Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Mircea Roşioru va prezenta bilanţul activităţii CSP pe parcursul anului trecut.

De notat că, după adoptarea, pe 25 februarie 2016, a noii Legi cu privire la Procuratură, aceasta este a două Adunare Generală a Procurorilor, după ce în luna mai a anului trecut, procurorii şi-au ales membrii colegiilor din subordinea Consiliului Superior al Procurorilor (Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor, Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor şi Colegiul de disciplină şi etică).

La eveniment vor participa reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Justiţiei, Uniunii Avocaţilor, Centrului Naţional Anticorupţie, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informaţii şi Securitate şi Serviciului Vamal.

Imediat după finalizarea Adunării Generale a Procurorilor, îşi va începe lucrările Conferinţa Asociaţiei Procurorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?