X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Mihai Ghimpu: Se vrea demisia mea din funcţia de preşedinte al Partidului Liberal

12 apr. 2013,, 16:28   Politică
9349 8
Foto : actualitati.ro
Mihai Ghimpu ar putea fi demis din funcţia de preşedinte al Partidului Liberal.

Potrivit Agenţiei "Infotag", el a declarat vineri, la şedinţa Legislativului, că a aflat despre procedura de colectare a semnăturilor pentru demisia sa din funcţia de preşedinte al Partidului Liberal.

"Am înţeles că se lucrează intens cu deputaţii din PL. Ei sînt puşi în faţa alegerii - fie că trec în tabăra trădătorilor (votează pentru Guvernul Filat), fie că rămîn fără mandatul de deputat, fapt de care se tem. Pentru ei, onestitatea nu mai este atît de importantă", a spus Ghimpu.

Liderul liberalilor a declarat că el a înţeles despre faptul că se întîmplă ceva în rîndul fracţiunii, atunci cînd "pe 5 martie, după demisia Guvernului Filat, Ana Guţu a vrut să iasă la tribună să spună cît de bun premier a fost Vlad Filat".

Ghimpu a specificat că "dacă PLDM va schimba candidatul la funcţia de prim-ministru, PL va fi gata să discute candidaturile miniştrilor din noua componenţă a Guvernului, de asemenea, programul de activitate al Cabinetului de Miniştri".

"Niciun fel de altă decizie nu va fi. Eu am îndeplinit voinţa partidului. Eu am dreptul la semnătură şi ştampilă şi nu voi semna nimic ce contravine poziţiei partidului", a spus Ghimpu.

În acelaşi timp, deputatul din partea PL, Gheorghe Brega, a respins zvonurile precum că în PL ar exista disensiuni, de asemenea, între Mihai Ghimpu şi Ana Guţu.

"În partid este o atmosferă normală de lucru. De unde aţi luat că sînt disensiuni? În partid există o atmosferă foarte bună. Nu există niciun fel de dictatură. Mihai Ghimpu nu este supărat pe Ana Guţu. Eu niciodată nu voi vota pentru Vlad Filat şi nici nu voi trăda cauzele naţionale. Cauza noastră naţională este integrarea Moldovei în Uniunea Europeană şi sînt categoric împotriva alegerilor parlamentare anticipate", a spus Brega.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?