Construcția scandaloasă de pe Milescu-Spătaru, estimată la 100 mil. euro

Construcția scandaloasă de pe Milescu-Spătaru, estimată la 100 mil. euro

Investitorii insistă asupra legalității lucrărilor de construcție a casei №27 din strada Nicolae Milescu-Spătaru.

Reprezentantul investitorilor, Marcel Darie, astăzi, 15 februarie, a venit la șantierul de construcție, unde a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a prezentat publicului dovezi ce confirmă legalitatea acțiunilor companiei de construcții. El a numit, de asemenea, pretențiile înaintate anterior de către locatarii blocului vecin, №23, și de către reprezentanții Partidului Socialiștilor (PSRM) ca fiind "fanteziste", făcînd publică valoarea investițiilor în construcția în cauză, relatează NOI.md.
 
Compania-parteneră «Invest Grup Creativ», potrivit spuselor lui Marcel Darie, "a primit autorizația pentru construcția casei № 23 de pe strada Milescu-Spătaru legal și că pretențiile locatarilor blocului vecin sînt nefondate. "Compania de construcții și-a perfectat toate documentele în strictă conformitate cu Legea cu privire la cadastrul bunurilor imobiliare. Am auzit afirmații precum că, din cauza lucrărilor de construcții, locuitorii casei № 23 și-ar fi pierdut curtea. Dar asta nu e așa, acestea sînt învinuiri nefondate, inventate de locuitorii blocului și reprezentanții PSRM. Este suficient să vă deplasați aici pentru a vă convinge că ei au propria lor curte și teren de joacă pentru copii, care nu se intersectează cu terenul în cauză", a declarat reprezentantul investitorilor.

Darie a menționat că atît investitorii, cît și locatarii care au cumpărat apartamente în viitorul bloc de locuit au investit sume deloc mici în construcție și că nu există niciun motiv pentru ca dreptul lor la proprietate să fie contestat. "Investitorii și membrii Asociației Locatarilor au investit peste 100 de milioane de euro în construcția blocului №23 și crearea infrastructurii necesare. Dacă cineva are pretenții asupra proprietății private, el poate apela la instanța de judecată, contestînd-o prin mijloace legale. O altă cale nu există. În acest caz concret nu pot exista motive pentru ca dreptul la proprietate privată să le fie retras. Acest lucru nu poate fi făcut "antedată", orice argumente ar aduce oponenții noștri. Astfel de incidente sînt pedepsite grav de Curtea Europeană a Drepturilor Omului", a subliniat un delegat din partea companiei-constructoare.

El i-a îndemnat pe locatarii blocului №23 să se respecte reciproc. "Înțeleg că locuiți în casa vecină, iar lucrările de construcție vă pot aduce unele inconveniente. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să decidem totul ca și cum am fi fugit din pădure. Să ne respectăm reciproc și să nu încălcăm drepturile noastre. Vă puteți convinge de faptul că aici a fost constituită Asociația Locatarilor, care au dreptul legal să locuiască în casă №27 de pe strada Milescu-Spătaru. Teritoriul înconjurător, conform proiectului, va fi dotat cu teren de joacă, parcare și toată infrastructura necesară. La rîndul nostru, sîntem pregătiți să oferim tuturor persoanelor interesate toate informațiile necesare despre proiect", a conchis Marcel Darie.

Vă reamintim că, începînd din iulie 2016, Compania de Construcții "Creativ Invest Grup" tot încearcă să înceapă construcția casei №27 de pe strada Nicolae Spătaru Milescu. Atunci locatarii au adunat mai multe sute de semnături, cerînd să fie revocată autorizația de construire a unui bloc multietajat în curtea lor.

Următoarea încercare de a începe construcția a avut loc în dimineața zilei de 6 februarie. Pe terenul cu probleme au început lucrările de construcție a gardului în jurul construcției planificate. Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a semnat  decizia de a revoca autorizația pentru lucrările de construcție pe acest teren, dar lucrările au continuat.
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load