X 
Cutremure stiri: 502

În UE a crescut brusc cererea la bancnotele de o sută de dolari

9 apr. 2013,, 14:23   Economie
17490 1
Foto: wordpress.com
Creșterea bruscă a cererii pentru bancnotele de 100 $ a fost înregistrată în UE și în special în zona euro, potrivit cotidianului britanic The Financial Times. "Niciodată din 2008 încoace – de la începutul crizei financiare globale – bancnotele de 100 de dolari nu s-au bucurat de o asemenea popularitate în Europa", - subliniază publicația. Ziarul consideră că "este o dovadă a menținerii statutului de monedă de rezervămondială de frunteadolarului american".

"În ultimii cinci ani, cantitatea dolarilor în numerar aflați în circulație a crescut cu 42%, - concretizează FT. – În primul rînd, aceasta este consecința cererii stabile pentru dolari în Uniunea Europeană ".

În acest moment, volumul de dolari în numerar în economia planetei atinge suma de 1, 175 trilioane de dolari, sau aproape a zecea parte a datoriei naționale a Statelor Unite. Totodată, poziția dolarului ca monedă de rezervă mondială, permite Statelor Unite să economisească anual pînă la 29 miliarde dolari pe plățile dobînzilor la datoria sa, notează ziarul.

Avînd în vedere faptul că două treimi din dolarii în numerar se află în afara Statelor Unite, Washingtonul, potrivit publicației, anual primește din lume 19 miliarde de dolari ca "cadou gratuit."
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав