X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Capitole ascunse din istoria evreilor din Chișinău, dezvăluite într-o nouă carte

10 feb. 2017,, 11:46   Societate
2732 2

Detalii zguduitoare din istoria evreilor din Chișinău sînt descrise în volumul „Ghetoul din Chișinău 1941-1942”, semnat de Paul Shapiro, director al Oficiului pentru Relații Internaționale al Muzeului Holocaustului din Washington, informează NOI.md.

Cartea a fost lansată la Chișinău, în incinta Parlamentului, iar la eveniment au participat deputați, diplomați, academicieni și oameni de creație.

Lucrarea este un studiu amănunțit pe 100 de pagini despre contextul istoric al antisemitismului în Europa de Est, precum și soarta tragică a evreilor înghesuiți într-un ghetou din centrul Chișinăului. De asemenea, lucrarea cuprinde 21 de fotografii alb-negru, harta ghetoului și numeroase documente de arhivă, precum ordine, liste ale persoanelor etc.

Autorul vorbește despre modul în care au fost împușcați cu sălbăticie evreii pe străzile Chișinăului, iar cei rămași în viață, peste 10.000 de oameni, au fost duși cu forța într-un ghetou aflat chiar în centrul orașului. Evreii au fost lipsiți de avere, impuși la muncă forțată, bărbații au fost împușcați în mod organizat și, pînă la urmă, toată populația rămasă în ghetouri a fost deportată în regiunea transnistreană, unde puțini au supraviețuit.

Evenimentul de lansare a cărții a fost organizat de Parlament în parteneriat cu Ambasada SUA la Chișinău, sub patronajul președintelui Parlamentului, Andrian Candu, și a ambasadorului SUA, James Pettit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?