X 
Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Deputații, în inspecție la mai multe grădinițe din capitală (FOTO)

6 feb. 2017,, 16:00   Societate
2405 0

Deputații responsabili de cadrul legislativ privind alimentația copiilor din instituțiile de învățămînt au efectuat o vizită inopinată la 4 instituții din capitală, notează NOI.md.

Sub lupa aleșilor au căzut grădinițe din sectorul Botanica, Buiucani și Durlești.

Membrii Comisiei au verificat starea blocurilor alimentare a depozitelor și au examinat procesele de primire și înregistrare a produselor alimentare, actele de proveniență, certificatele de conformitate, registrele de evidență a calității produselor, termenele de valabilitate etc.

Potrivit deputaților, în urma controalelor de astăzi nu au fost depistate probleme majore. Totuși s-a înregistrat lipsa certificatului de conformitate pentru covrigi, iar la una dintre instituții exista un singur depozit și produsele nu erau păstrate separat precum ar trebui să fie.

Potrivit membrilor Comisiei, majoritatea instituțiilor nu au fost verificate de autoritățile responsabile decît după declanșarea anchetei de către Centrul Național Anticorupție. Referindu-se la problemele existente, conducătorii grădinițelor au nominalizat lipsa cadrelor medicale, a bucătarilor, precum și salariul mic al acestora.

Controalele vor continua și în următoarele zile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?