Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deficit de produse calitative și în grădinițele private (VIDEO)

24 ian. 2017,, 17:15   Capitala
4040 1
După scandalul licitațiilor trucate din grădinițele publice din municipiul Chișinău, în vizorul autorităților au ajuns și grădinițele private.

În urma verificărilor efectuate de către reprezentanții Centrului de Sănătate Publică Chișinău (CSPC) s-a constatat că și în instituțiile private meniurile nu sînt nici pe departe cele recomandate de Ministerul Sănătății, iar copiii duc lipsă de produse de calitate, informează NOI.md.

În cadrul ședinței Comisiei speciale privind eficientizarea cadrului legislativ referitor la alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățămînt, reprezentanta CSPC, Luminița Suveică, a raportat un șir de încălcări depistate în urma controalelor efectuate în grădinițele din sectorul privat.

Potrivit Luminiței Suveică, unele grădinițe din municipiul Chișinău, în primele săptămîni ale lunii ianuarie, s-au confruntat cu lipsa produselor alimentare: carne, pește, din motivul achizițiilor publice întîrziate. O altă problemă destul de gravă întîlnită în una dintre grădinițele private era faptul că unul dintre agenții economici înscriși în lista neagră distribuia produse alimentare în această instituție. În alte grădinițe nu sînt păstrate probele diurne, copiilor li se dă ceai cu o concentrație mult peste norma admisă.

La fel, printre produsele servite copiilor se numărau legume cu nitrați și produse expirate.

În urma controalelor au fost întocmite procese verbale și emise hotărîri privind interzicerea consumului anumitor produse.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?