X 
Cutremure stiri: 502

PLDM condiționează numirea unui liberal în funcție. Află motivul

4 apr. 2013,, 15:42   Politică
4463 0
Фото: noi.md
Proiectul privind înaintarea deputatului liberal Valeriu Munteanu la funcția de președinte al Comisiei Juridice, numiri și imunități a fost amînat la solicitarea PLDM. Președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, a declarat după ședința Parlamentului că motivul ar fi situația politică din țară, relatează NOI.md.

“Urmează să evaluam o serie de circumstanțe de ordin politic, în contextul negocierii, formării majorității care ar susține o candidatură pentru funcția de prim-ministru. În general, toate procesele în politică sînt legate. Nu poți privi ceva ca un act separat de alte situații”, a spus Streleț.

În același timp, deputatul a menționat că PLDM nu contestă dreptul PL de a pretinde șefia Comisiei juridice, numiri și imunități, avînd în vedere numărul de deputați pe care îi are, însă în prezent trebuie să fie purtate discuții la acest capitol.

Liberal-democratul a mai spus că, deocamdată, comisia poate să-și desfășoare activitatea și fără președinte, din moment ce există vicepreședinți.

Menționăm că funcția de președinte al Comisiei juridice numiri și imunități a rămas vacantă după ce liberalul Victor Popa, care a deținut anterior această funcție, a fost numit judecător la Curtea Constituțională.

Tot astăzi urma să fie examinat și proiectul privind numirea lui Aurel Băieşu în funcția de judecător la Curtea Constituțională, însă și examinarea acestui proiect a fost amînată, potrivit lui Streleț, cel mai probabil, pentru ședința de mîine a Parlamentului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав