Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Bugetul municipal Chișinău pentru 2013 este unul populist – declarație

4 apr. 2013,, 10:19   Societate
5337 1
Foto : flux.md
„Bugetul municipal Chișinău pentru anul 2013 este cam populist, pe alocuri prudent, dar care arată situația reală din municipiu”, afirmațiile aparțin analistului economic Viorel Chivriga și au fost făcute pentru NOI.md.

Chivriga susține că deficitul de 69 de milioane de lei, prevăzut în proiectul bugetului „nu este un deficit atît de mare pentru o capitală europeană”. „Cred că consilierii vor reveni la acest buget”, a spus analistul economic.

De asemenea, Viorel Chivriga spune că creșterea veniturilor, care constituie 2 miliarde 790 de milioane de lei, „este neașteptată în anul curent și nu se știe dacă este justificată”.

„Există mai multe modalități de determinare a creșterii mai mari la buget. Agenții economici trebuie să activeze în condiții legale și să contribuie la creșterea bugetului”, susține Chivriga.

Totodată, el s-a arătat mirat de faptul că, în anul curent, domeniilor precum: învățămîntul, cultura, sănătatea și drumurile, „care sînt foarte importante pentru Chișinău” le-au fost alocați bani mai puțini, comparativ cu anii precedenți.

„Este loc și pentru un buget mai bun”, a conchis Viorel Chivriga. Menționăm că proiectul bugetului municipal prevede cheltuieli de 2 miliarde 859 de milioane de lei.

Amintim că ieri, CMC a aprobat bugetul municipal Chișinău pentru 2013 în a doua lectură.

Tot ieri, consilierii municipali şi-au majorat sporurile la salarii.

Viorel Chivriga susține că această majorare este inadecvată. „Sînt de acord că consilierii trebuie să fie motivați pentru o activitate productivă, atunci cînd Consiliul vine cu schimbări majore, atrage granturi, dar cînd activitatea este defectuoasă așa cum este în CMC, aceste îndemnizații mi se par nepotrivite”, a conchis Chivriga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?