Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Festivalul Lalelelor în Olanda

4 apr. 2013,, 08:00   Externe
4110 0
Foto : zn.ua
Cultivarea lalelelor în Olanda este un motiv de mîndrie naţională, dar şi o marcă înregistrată a ţării. Astfel, în fiecare an, în grădina Keukenhof, are loc Festivalul Lalelelor, iar pe o suprafaţă de 32 de hectare sunt plantate peste 7 milioane de bulbi de flori. Fără îndoială, tabloul atrage milioane de vizitatori.
În ciuda faptului că Europa se confruntă cu o criză economică de proporţii, Olanda speră în aşa mod să bucure vizitatorii, dar şi să promoveze horticultura ţării.

"Peste un milion de oameni din întreaga lume vin aici pentru a vedea frumuseţea din grădina Keukenhof. Acest lucru este extrem de important pentrun economia ţării noastre", a declarat ministrul pentru afaceri economice al Olandei, Heink Kamp.

Keukenhof înseamnă "bucătărie" şi asta pentru că în secolul al XV-lea în grădinile de aici erau cultivate verdeţuri pentru masa regală. Mai tîrziu însă, grădina a revenit unor comercianţi bogaţi care au hotărît să planteze aici flori de toate tipurile.

"Horticultorii din Keukenhof spun că totul este posibil pentru ca grădinile noastre să arate bine. Iar dacă primăvara nu se grăbeşte să vină, experţii sunt gata să ofere sfaturi pentru a salva florile de primele îngheţuri", a menţionat Anna Holligan, reporter BBC.

"În primul rînd, la rădăcina florilor pot fi puse paie, iar bulbul trebuie plantat suficient de adînc pentru a fi ferit de îngheţuri", a spus Jasper van Der Zon, horticultor.

Festivalul Lalelelor durează numai două luni. Laleaua rămîne floarea simbol a Olandei, fiind recunoscute peste 150 de specii de bulbi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?