X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Cornel Bratunov: Descoperirea crimelor de la Durlești și Ialoveni este o prioritate pentru noi

1 apr. 2013,, 13:15   Societate
6317 0
Foto: procuratura.md
"Descoperirea crimelor în serie de la Durleşti şi din apropiere de Ialoveni este pentru procuratură o chestie de onoare şi prioritate în ultimii doi ani", a declarat pentru "Infotag", Corneliu Bratunov, şeful Secţiei urmărire penală în cauze excepţionale a Procuraturii Generale. În acest fel el a comentat rezultatele anchetei.

"Timp de doi ani, noi am interogat zeci de oameni. Acum în vizor se află două-trei persoane. Colegii noştri din România realizează cîteva expertize. Se lucrează în fiecare zi, în fiecare oră", a spus Bratunov.

El a menţionat că aceste crime sînt greu de descoperit, pentru că nu există nicio legătură evidentă între victimă şi criminal. Este greu pentru anchetatori să stabilească firul evenimentelor.

"Anchetarea crimelor în serie înseamnă muncă fără zile de odihnă. Din 2011 şi pînă în prezent am descoperit minim trei episoade de rezonanţă. În 2001, la Chişinău, două grupări criminale ucideau taximetrişti, în 2003 a fost prins Ruslan Mutu – pedofil, asasinul a două fetiţe, în 2003, la Bălţi, a fost găsit asasinul pensionarilor singuratici", a constatat procurorul. El a menţionat că, mai devreme sau mai tîrziu, aceste crime odioase sînt descoperite.

În noaptea de 1 aprilie 2011, la Durleşti, poliţia a descoperit într-o maşină BMW cadavrele a doi tineri. O adolescentă de 15 ani a fost împuşcată în ceafă, iar prietenul ei în vîrstă de 18 ani a fost împuşcat în cap şi în piept. Pe 10 septembrie 2010, pe traseul Chişinău – Ialoveni, în apropiere de un automobil Daewoo, au fost descoperite cadavrele a unui bărbat în vîrstă de 31 de ani şi a unei tinere de 18 ani. Ambii au fost împuşcaţi dintr-o armă de vînătoare. În mai 2011, lîngă iazul de la Dănceni, raionul Ialoveni, un cuplu a fost atacat de un necunoscut. Criminalul nu şi-a putut realiza planul odios, doar pentru că bărbatul care a fost atacat era înarmat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?