X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Recean comentează crimele de rezonanță neelucidate

1 apr. 2013,, 12:53   Societate
3274 2
Foto : gardianul.md
La doi ani de la asasinarea a doi tineri de 15 și 18 ani, la o margine a orașului Durlești din suburbia capitalei, oficialii strîng din umeri și spun că lucrează încontinuu, dar fără rezultate vizibile. Pe parcursul celor doi ani, polițiștii și procurorii au identificat și reținut mai multe persoane, dar, din lipsă de probe, au fost nevoite să le elibereze, relatează NOI.md.

Solicitat de NOI.md, ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Dorin Recean, a menționat că, deși au venit unele rezultate ale analizelor ADN, grupul de lucru este în așteptarea altor probe biologice. Întrebat în ce măsură rezultatele deja primite au mișcat dosarul din loc, ministrul a menționat că „toate rezultatele vor putea fi făcute publice atunci cînd criminalii vor fi puși la respect”.

Potrivit șefului secţiei exercitare a urmăririi penale în cauze excepţionale a Procuraturii Generale, Cornel Bratunov, rezultatele ADN au permis excluderea unor persoane din lista suspecților. Totodată, „mai mult de zece mostre ale unor persoane mai sînt în România și așteptăm rezultatele”, a spus procurorul. Cu toate acestea, la moment nicio persoană nu are statutul procesual de bănuit sau învinuit, deși peste zece persoane sînt verificate în calitate de suspecți.

NOI.md reamintește că, la scurt timp de la învestirea în funcție, ministrul de Interne, Dorin Recean, a promis reexaminarea tuturor dosarelor de rezonanță, între care și crima de la Durlești, pentru a exclude orice lacună din dosar. „Spunem atîtea lucruri cîte le putem spune. Nu putem specula pe aceste cazuri, trebuie să avem disciplina să așteptăm rezultate concrete”, a spus ministrul în exercițiu Dorin Recean, întrebat astăzi despre rezultatele anchetelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?