X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

UE va construi în Belarus centre de migrație

16 ian. 2017,, 17:30   Externe
3586 1

Uniunea Europeană susține cu conducerea Republicii Belarus negocieri privind construcția centrelor de cazare a migranților ilegali pe teritoriul belarus, transmite „Dialog UA”, cu referire la publicația germană Tageszeitung.

Este preconizată construcția Centrelor de cazare de tip închis și deschis care vor corespunde tuturor standardelor Uniunii Europene.

Se comunică că fiecare astfel de centru va avea capacitatea de 30-50 de locuri. Totodată, acesta trebuie să dispună de secțiuni separate pentru familii și pentru femei, precum și să acorde asistența medicală necesară etc.

În prima etapă Uniunea Europeană prevede să aloce Republicii Belarus pentru construcția centrelor de cazare a migranților șapte milioane de euro.

În astfel de centre țările europene preconizează să delege și migranții ilegali din Ucraina, Rusia și Siria.

În ceea ce privește nemijlocit beneficiile pentru Belarus, atunci acest acord cu UE prevede facilitarea regimului de vize pentru cetățenii acestei țări, inclusiv modificarea condițiilor de intrare în zona Schengen și eliberarea vizelor de lucru și de studii. În schimb Minskul trebuie să preia de la UE migranții care au sosit prin teritoriul Republicii Belarus. Totodată, publicația menționează că părțile deocamdată nu au ajuns la un consens în această chestiune din cauza disensiunilor existente.

Încă în anul trecut s-a declarat despre extinderea cooperării între Belarus și UE în domeniul migrației. Acest parteneriat stabilește un șir de obiective și direcții politice care prevăd controlul fluxului de migranți, soluționarea chestiunilor privind migrația legală și cea a forței de muncă, acordarea azilului refugiaților etc.
Parteneriatul este unul dintre cei mai importanți pași pentru simplificarea ulterioară a circulației cetățenilor Uniunii Europene și Republicii Belarus.

Recent Belarus a apropiat cu un pas de SUA: americanii au început să vorbească despre numirea belarusului Kushner drept consilier superior al președintelui ales Trump.

După cum s-a comunicat anterior, Belarus a instituit un regim fără vize pe cinci zile pentru întreaga lume.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?