Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Vremea anormală de primăvara va costa Ucraina aproximativ 3 miliarde de dolari

29 mar. 2013,, 09:24   Externe
2759 0
Foto : stirileprotv.ro
Experții estimează că cele patru zile de ninsori abundente vor costa Kievul cel puțin 25 milioane de dolari. Iar în ce privește toată Ucraina, această sumă nu va fi mai mică de 3 miliarde dolari.

Astfel, autoritățile au alocat întreprinderii "Ukravtodor" 6 milioane de grivne pentru lichidarea consecințelor ninsorii. Cu toate acestea, potrivit președintelui Centrului de reformare a pieței, ex-ministrului Economiei, Vladimir Lanovoi, suma cheltuită va fi de fapt mai mică, iar pierderi au fost suportate mult mai multe.

El a menționat că sectorul privat a suferit pierderi de cel puțin 25 milioane de dolari, în special, comerțul, serviciile, vînzările, combustibilul, băncile.

Politologul Oleg Soskin operează cu alte cifre. El a calculat că pierderile directe suferite în această perioadă nu sînt mai mici de 2 miliarde de dolari. Astfel, de vineri aproape că nu s-a vîndut benzină, transportul de marfă a staționat, magazinele au rămas fără aprovizionări, căile ferate și aeroporturile nu au lucrat. Dacă însă la pierderile directe le adăugăm și pe cele potențiale, suma va ajunge la 3 miliarde de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?