Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Viorel Chetraru: Intentarea unui dosar penal împotriva lui Vlad Filat și Nicolae Vicol depinde de decizia instanţei de judecată

26 mar. 2013,, 12:31   Politică
18437 6
Foto : noi.md
Intentarea unui dosar penal împotriva fostului prim-ministru, Vlad Filat şi împotriva şefului IFPS, Nicolae Vicol, depinde de decizia care urmează să fie pronunţată de judecătoria sectorului Rîşcani din capitală.

Despre aceasta a declarat directorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Viorel Chetraru. Solicitat de corespondentul Agenţiei "Infotag" să comenteze declaraţiile preşedintelui Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitrii Constantinov, şi a fiului acestuia despre dosarul penal împotriva lui Filat şi Vicol, şeful CNA a confirmat că ei au semnat o declaraţie corespunzătoare. "La ora actuală, declaraţia respectivă se află la procurorii anticorupţie", a menţionat Chetraru.

Şeful CNA a explicat că acum este vorba despre necesitatea de a stabili legalitatea acţiunilor fiscului. "Dacă nu greşesc, legalitatea acţiunilor fiscului este examinată de judecătoria sectorului Rîşcani, pentru a determina dacă şeful instituţiei a comis sau nu abateri", a explicat Chetraru. El a menţionat că CNA nu va intenta un dosar penal împotriva lui Filat şi Vicol pînă cînd instanţa nu se va pronunţa.

Preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei a declarat că se va adresa CNA-ului în legătură că acţiunile premierului şi şefului IFPS. Asta după ce în presă au fost publicate convorbiri telefonice între cei doi, care discutau despre blocarea conturilor companiei fiului lui Dmitri Constantinov, care activează în Găgăuzia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?