X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Fondatorul Facebook intră pe arena politică americană

26 mar. 2013,, 08:35   Societate
2314 1
Foto : ain.ua
Mark Zuckerberg, fondatorul celei mai populare rețele de socializare, Facebook, se pregătește pentru o carieră în politica americană.

Miliardarul de 28 de ani își formează un grup pentru campania politică ce își pune scop să liberalizeze și faciliteze imigrarea în SUA, precum și sistemul de vize, scrie The Telegraph.

Zuckerberg, a cărui avere se estimează la 13 miliarde de dolari, și care a donat anterior 100 mil. dolari pentru îmbunătățirea sistemului școlar din orașul său natal New Jersey, spune că e gata să investească alte 20 mil. dolari în noul proiect.

Mai multe firme din domeniul tehnologiei, printre care și gigantul Facebook, sînt nemulțumite de faptul că strictețea controlului migrației din America îi împiedică să recruteze străini talentați care ar putea lucra în companiile lor.

La începutul lunii martie curent, Mark și alți 99 de directori executivi ai mai multor companii care activează în SUA, i-au transmis o scrisoare președintelui american, Barak Obama și liderilor din Congres pentru a le atrage atenția asupra acestei probleme.

''Mulți imigranți înalt-calificați, care doresc să rămînă și să activeze în America sînt obligați să părăsească țara fiindcă nu pot obține vize permanente. Iar alții nici nu mai încearcă să vină'', se arată în scrisoarea adresată conducerii Statelor Unite.

Din grupul politic al lui Zuckerberg face parte și Joe Lockhart, fostul purtător de cuvînt al lui Bill Clinton și actual PR manager pentru compania Facebook.

Un proiect de lege privind revizuirea sistemului american de imigrare este dezbătut intens de senatorii ambelor partide din SUA. La început celui de-a doilea mandat de preșidinție, Barack Obama a calificat acest proiect drept prioritar și se așteaptă să se găsească o soluție pentru cei peste 11 milioane de imigranți ilegali prezenți pe teritoriul american.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?