X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Profesorii Școlii Sportive de Șah nr. 7 cer demiterea directorului Gîrneț (VIDEO)

30 dec. 2016,, 16:00   Societate
5280 0

Colectivul profesoral al Școlii Sportive Specializate de Șah nr. 7 își manifestă temerile că instituția unde activează va fi distrusă de noul director. Profesorii cer demiterea și tragerea la răspundere a noului director, infomează NOI.md.

În cadrul unei conferințe de presă, profesorii școlii sportive, în frunte cu directorul adjunct al instituției, Valeriu Coadă, au declarat că, pe parcursul a patru luni de activitate, directorul, Ion Gîrneț, încalcă drepturile sportivilor și angajaților școlii.

„Și-a depășit atribuțiile de serviciu, neglijîndu-și responsabilitățile. Nu deține competențe profesionale și manageriale să conducă colectivul, lucrînd cu metode regresive, cum s-a obișnuit în calitate de anchetator și procuror. Disconfortul psihologic și starea tensionată în activitate pune în pericol buna desfășurare a procesului de instruire și antrenament a pregătirii sportivilor”, a declarat Valeriu Coadă în cadrul conferinței.

Profesorii își fac grijă că vor rămîne fără un loc de muncă, după ce directorul Gîrneț i-a anunțat că școala va fi reorganizată. Aceștia sînt revoltați și de faptul că Primăria Municipiului Chișinău și Direcția generală educație, tineret și sport nu i-au nicio atitudine după ce le-a fost solicitat ajutorul de nenumărate ori.

„Vrem să lucrăm în condiții umane! Ne adresăm organelor competente să ia măsurile respective cu directorul Gîrneț. Ne adresăm societății civile să ne ajute să salvăm Școala de Șah, unică în Chișinău”, a adăugat Coadă.
Reprezentanții școlii susțin că Ion Gîrneț își permite toate fărădelegile menționate din motivul că ar fi protejat de cineva dintre oficialii. Aceștia cer ca Ion Gîrneț să fie eliberat din funcție și tras la răspundere penală pentru abuzurile săvîrșite în serviciu, inclusiv financiare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?