X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Avocatul celor 15 angajați DIP: Clienții mei sînt acuzați pe nedrept

25 mar. 2013,, 14:12   Societate
3029 0
Foto : publika.md
Cel care trebuie acuzat de imixtiune în înfăptuirea justiției și abuz de serviciu pe cazul celor 15 angajați ai Departamentului Instituții Penitenciare este procurorul Maxim Gropa, care a instrumentat cazul. Reacția vine din partea avocatei celor 15 angajați și șefi ai DIP, Ana Ursachi, care susține că clienții săi sînt acuzați pe nedrept, relatează NOI.md.

Potrivit avocatei, tot ce ține de pretinsa implicare a celor 15 ofițeri ai DIP în dosarul supranumit „Makena” este „o versiune a procurorului precum că ei, în virtutea funcțiilor sale, au facilitat migrarea unor deținuți dintr-o celulă în alta și dintr-un penitenciar în altul pentru a favoriza (și nu se știe cum pentru că procurorul nu explică asta) niște interese ale acestei grupări criminale”.

Astfel, Ursachi susține că printre persoanele care ar fi fost transferate dintr-o celulă în alta sau dintr-un penitenciar în altul nu este niciuna care să figureze în dosarul „Makena”. Totodată, potrivit ei, cei 15 șefi și angajați ai DIP au intrat în serviciu în luna iunie 2011, în timp ce dosarul pe cazul „Makena” a fost finalizat și deferit justiției în luna aprilie a aceluiași an, adică trei luni înainte.

„Mi se pare că este vorba de o încercare de a șterge activitatea ilicită a procurorilor și a celor de la Departamentul Servicii Operative, pentru că angajații DIP au curmat posibilitatea de a face imixtiuni în activitatea normală a Departamentului Instituții Penitenciare”, a conchis Ursachi.

De menționat că vineri, Procuratura Generală a anunțat despre punerea sub învinuire a 15 șefi și angajați ai DIP de favorizarea activității grupului „Makena”. Printre aceștia sînt și directorul adjunct al DIP, Igor Druță, șeful adjunct al DIP, Petru Bîrcă, șeful Direcției securitate internă DIP, Alexei Brătucean, șefii Penitenciarelor 9, 13 și 15, Victor Tonu, Vitalie Munteanu și Victor Iachimov, precum și alți angajați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?