X 
Cutremure stiri: 506

PCRM insistă asupra abrogării legii privind interzicerea secerii și ciocanului

21 mar. 2013,, 10:43   Politică
2977 1
Foto: noi.md
Membrii Partidului Comuniștilor solicită Parlamentului să abroge proiectul de lege aprobat de Parlament, privind interzicerea secerii și ciocanului. Solicitarea a fost făcută de către deputatul PCRM, Iurie Muntean, în cadrul ședinței Parlamentului de azi, relatează NOI.md.

"Solicităm abrogarea acelui proiect de lege. Vreau să amintesc că conform unei decizii din 2005, recomandările Comisiei de la Veneția sînt obligatorii pentru Republica Moldova. Această remarcă o fac pentru "marii" juriști Ghimpu, Tănase și Timofti", a spus deputatul Iurie Munteanu.

În replică, liderul PL, Mihai Ghimpu le-a sugerat deputaților PCRM să nu creadă că secera și ciocanul o să-i ajute.

“Să nu credeți că situația din cadrul AIE o să vă ajute să reveniți la putere, puneți-vă pofta în cui. Poporul hotărăște, nu Filat, Ghimpu și Voronin. Nu o să vă salveze nici secera, nici ciocanul. Președintele Curții Constituționale din Germania m-a întrebat: sînteți stat suveran, conduceți-vă de constituție. Așa că debarasați-vă de necuratul”, a spus Ghimpu.

La rîndul său, deputatul PCRM, Grigore Petrenco l-a întrebat pe Mihai Ghimpu, de ce Republica Moldova a solicitat recomandarea Comisiei de la Veneția, dacă nu ține cont de ea.

“Nu vă comportați ca un membru al unei țări bananiere”, a spus Petrenco.

Deputații din fosta AIE, au votat pentru interzicerea utilizării în scopuri politice a secerii și ciocanului.

PCRM a contestat legea la Curtea Constituțională, aceasta la rîndul său a solicitat Comisiei de la Veneția să se expună în acest sens. Ulterior, Comisia de la Veneţia s-a pronunţat, calificînd interzicerea simbolurilor comuniste drept contravenţie a normelor democratice.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав