Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova își va deschide reprezentanță comercial-economică la Istanbul

19 dec. 2016,, 10:12   Economie
2565 1

Republica Moldova își va deschide o reprezentanță comercial-economică la Istanbul.

Anunțul a fost făcut de către viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, la o întîlnire cu guvernatorul provinciei Istanbul, Vasip Șahin, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Octavian Calmîc a discutat cu Vasip Sahin problematica colaborării moldo-turce, în special pe segmentul regional, precum și posibilitatea inițierii unor proiecte investiționale bilaterale în diferite domenii social-economice.

Guvernatorul provinciei Istanbul a salutat decizia autorităților Republicii Moldova de a deschide o reprezentanță comercial-economică pe lîngă misiunea diplomatică a țării noastre de la Ankara, cu sediul la Istanbul, arătîndu-și disponibilitatea de a acorda tot suportul necesar pentru realizarea acestui obiectiv.

În opinia lui Vasip Șahin, deschiderea reprezentanței la Istanbul va contribui la atît la creșterea volumului schimburilor comerciale dintre cel două țări, cît și la crearea unei platforme eficiente de inițiere și implementare a unor proiecte investiționale cu atragerea capitalului din ambele state. „Sîntem interesați în dezvoltarea relațiilor de colaborare în toate domeniile cu partenerii din Republica Moldova, care, în urma reformelor structurale, a devenit o piață economică de perspectivă, care poate asigura legătura dintre Vest și Est”, a punctat guvernatorul provinciei Istanbul.

În context, Octavian Calmîc a menționat că scopul instituirii unei asemenea reprezentanțe constă în impulsionarea și atragerea investițiilor turcești în Republica Moldova, care, în ultima perioadă, datorită unor reforme structurale, a creat condiții favorabile pentru mediul de afaceri atît din țară, cît și cel străin.

„Interesul businessului turc față de piața moldovenească a fost confirmat prin prezența masivă a companiilor din Turcia la Forumul oamenilor de afaceri organizat astăzi la Istanbul. Acest interes ne face să credem că relațiile comercial-economice dintre țările noastre se dezvoltă în ascensiune și există toate premisele pentru impulsionarea acestora, inclusiv prin dezvoltarea cooperării bilaterale și regionale”, a punctat Octavian Calmîc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?