X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Timofti: Moldova nu va semna la toamnă Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană

20 mar. 2013,, 10:31   Politică
4266 1
Foto: timpul.md

“Moldova nu va semna la toamnă Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, însă, probabil, la anul viitor“. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Nicolae Timofti, în cadrul unui interviu exclusiv pentru PRIME. Potrivit șefului statului, semnarea va fi amînată din motive tehnice, iar la această concluzie s-a ajuns după discuţiile cu oficialii europeni, citează NOI.md.

“N-o să fie semnat actul final, cum era preconizat în toamnă, dar va fi la începutul anului viitor. Este legat de lucrul tehnic în volum foarte mare ‒ traducerea actelor în 23 de limbi și au calculat că nu vor reuși să fie îndeplinit acest lucru de traducere”, a spus Nicolae Timofti.

Șeful statului mai susține că a vorbit despre relaţia lui cu liderii fostei Alianţe, însă mai puțin cu liderul PL Mihai Ghimpu.

“Am vorbit recent și cu domnul Filat și cu domnul Lupu, mai puțin cu domnul Ghimpu, care, probabil, este ocupat cu alte activități, apare des în cadrul unor emisiuni. Dar sîntem în relații normale”, a subliniat Timofti. Deocamdată, Nicolae Timofti evită să dea un nume sau un termen pentru anunţarea viitorului premier. “Din partea președintelui și din partea fracțiunilor ar fi bine să respecte un termen rezonabil pentru acest dialog și consultări”, a precizat Timofti.

Menționăm că deși liderul PLDM, Vlad Filat, este optimist că Acordul de Asociere va fi semnat în toamnă, alți oficiali sînt mai pesimiști. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a calificat drept aberații discuțiile, privind semnarea acordurilor, în timp ce liderul PL, Mihai Ghimpu, s-a arătat convins că parafarea Acordului de Asociere va avea loc peste cel puțin un an. La fel de pesimişti s-au arătat şi unii experți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?