X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Negruță răspunde acuzațiilor lui Ghimpu

19 mar. 2013,, 16:48   Politică
4444 0
Foto: protv.md
Ministrul Finanțelor în exercițiu, Veaceslav Negruță, reacționează și îi răspunde deputatului PL, Mihai Ghimpu, care l-a acuzat de trafic de influență. Într-o scrisoare deschisă, adresată liberalului, ministrul spune că pe perioada activității sale și-a îndeplinit funcția cu responsabilitate.

„În cei 3,5 ani de activitate mi-am îndeplinit atribuțiile funcționale cu multă dedicație, dăruire și responsabilitate”, se menționează în scrisoare.

Veaceslav Negruță este acuzat de exces de putere şi depăşirea atribuţiilor de serviciu în cazul Sandulachi. Pe data de 20 februarie curent, a fost pus oficial sub învinuire de către procurorii anticorupție.

În 2012, Curtea de Apel Chișinău a obligat statul să-i achite fostului deputat Pantelei Sandulachi un prejudiciu moral și material în valoare de 400 de mii de euro pentru tergiversarea examinării unui dosar de-al său.

Ministerul Finanțelor, condus de Veaceslav Negruță, ministru PLDM, a achitat prejudiciul, deși decizia judecătorului nu era definitivă, ministerul pe care îl conduce acesta nu a atacat hotărîrea.

Abia după ce Sandulachi a primit banii, procuratura a atacat decizia la CSJ. Într-un final, magistrații au schimbat decizia și au decis ca Sandulachi să primească doar 1000 euro, iar restul banilor să fie restituiţi statului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?