X 
Cutremure stiri: 502

Dirk Schuebel – în Moldova trebuie să fie instalată stabilitatea politică

18 mar. 2013,, 16:26   Politică
3128 0
Foto: moldnews.md
Șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, susține că Uniunea Europeană este interesată ca situația politică din Republica Moldova să revină la normal. În cadrul unei conferințe de presă, șeful delegației Uniunii Europene a spus că UE își dorește ca Moldova să rămînă un partener stabil atît din punct de vedere economic, sît și politic pentru UE, relatează NOI.md. Declarația a fost făcută în contextul situației politice din țară, în care Guvernul a fost demis, iar deocamdată nu s-a ajuns la un numitor comun pe marginea numirii unui nou premier și creării AIE 3.

“În Moldova trebuie să se instaleze stabilitatea politică. Există un șir de legi care trebuie aprobate și dorim un partener stabil din punct de vedere economic, dar și politic. Sper că curînd în Parlament va fi o majoritate puternică și un nou guvern va putea să-și înceapă activitatea. Avem planuri aici și mai avem nevoie de un partener stabil ca sa realizam aceste planuri” a spus Dirk Schuebel.

Menționăm că Guvernul Republicii Moldova a fost demis prin moțiunea de cenzură la data de 5 martie curent. Deocamdată șeful statului, Nicolae Timofti, nu a desemnat un alt candidat la funcția de premier și nu a demarat nici consultările cu fracțiunile Parlamentare. În prezent însă PLDM susține că îl va înainta pe Vlad Filat din nou în această funcție, specificînd că Guvernul a obținut multe rezultate, fiind condus de Vlad Filat, iar demiterea a avut loc pe criterii politice nejustificate. Pe de altă parte, membrii PL și PD susțin că nu vor accepta candidatura lui Vlad Filat.

Unii experți consideră că numirea premierului ar putea să se tergiverseze intenționat mai mult timp, pînă cînd actorii politici nu vor ajunge la o înțelegere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав