Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Plafonul veniturilor anulate pentru titularii de patente s-ar putea majora

16 mar. 2013,, 14:02   Economie
4323 0
Foto : arbolit-aspar.rf
Plafonul veniturilor din vînzările anuale pentru titularii de patente s-ar putea majora pînă la 300 000 lei – de trei ori mai mult față de rulajul permis în prezent. Prevederile se conțin într-un proiect de lege înaintat în Parlament de deputaţii din grupul socialiştilor, care a primit aviz pozitiv din partea Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, relatează NOI.md.

Autorii proiectului susțin că majorarea plafonului de venituri ar permite evitarea condiţionării impuse de autorităţi de modificare obligatorie a formei organizatorico-juridice deţinătorilor de patentă, în caz de depăşire a rulajului anual de 100 000 lei.

Totodată, proiectul prevede permiterea pentru deţinătorii de patentă a activităţii în gherete, tonete, tarabe cu suprafaţa de pînă la 50 m2, şi nu în cele de dimensiuni de practic 5 ori mai mici, aşa cum prevăd actele normative în prezent.

PSRM susține că investiţiile efectuate de patentari anterior intrării în vigoare a condiţiilor actuale de activitate îi defavorizează în mod categoric din punct de vedere concurenţial.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?