Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Iarnă în toată regula în Europa. Ninsorile şi poleiul perturbă circulaţia

14 mar. 2013,, 08:30   Externe
4530 0
Foto : realitatea.net
Ninsoarea a lăsat loc, miercuri, frigului şi poleiului în nord-vestul Europei, perturbînd în continuare traficul rutier, în timp ce trenurile de mare viteză şi-au reluat circulaţia între Paris, Londra şi Bruxelles, relatează AFP.

În Franţa, trenurile Thalys cu plecare din Paris şi cu destinaţia Belgia, Olanda şi Germania, şi cele Eurostar cu destinaţia Marea Britanie circulau normal după o întrerupere din cauza ninsorilor excepţionale pentru această perioadă a anului.

"Revenirea la normal a traficului va depinde de ameliorarea condiţiilor de circulaţie", a precizat Thalys International, care sfătuieşte călătorii "să îşi amâne deplasările, în măsura în care este posibil".

În aeroporturile pariziene Roissy-Charles-de-Gaulle şi Orly, zborurile înregistrau întîrzieri de aproximativ două ore în cursul dimineţii, dar nicio cursă nu a fost anulată.

Dacă ninsorile aproape că au încetat pe parcursul nopţii, poleiul îngreuna circulaţia în treimea nordică a ţării, unde şcolile au fost închise în mai multe departamente. Sutele de vehicule blocate pe străzi timp de 24 de ore au fost deblocate în cursul zilei.

În centrul Parisului, circulau puţine vehicule, în timp ce un schior de fond exersa pe Champ-de-Mars în apropiere de Turnul Eiffel. Angajaţii de la drumuri răspândeau un amestec de sare nisip foarte fin pentru a facilita circulaţia pietonală.

În Germania, mai ningea doar în zone limitate, chiar dacă frigul favoriza formarea poleiului.

Pe aeroportul din Frankfurt au fost anulate câteva sute de zboruri din totalul de 1.270 prevăzute pentru miercuri. Toate pistele sunt deschise şi situaţia revine la normal. Marţi au fost anulate 812 curse, ceea ce a determinat numeroşi pasageri să îşi petreac- noaptea în paturi de campanie.

În Marea Britanie, cozile formate de sute de camioane la intrarea în tunelul Mânecii au început să se reducă în cursul nopţii. Dar serviciile rutiere au avertizat că vehiculele de transport de marfă către Franţa se vor confrunta în continuare cu întârzieri miercuri.

Situaţia revenea la normal, progresiv, şi în Belgia. Traficul feroviar şi transportul urban din Bruxelles s-au ameliorat net miercuri dimineaţă, chiar dacă întârzierile continuau să afecteze unele linii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?