X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Grigore Romanciuc: Operaţiile de transplant de rinichi reprezintă un mare succes pentru medicina moldovenească

14 mar. 2013,, 09:50   Societate
3927 0
Foto: infoprut.ro
Cele două intervenţii chirurgicale de transplant de rinichi, efectuate în zilele de luni şi marţi, reprezintă un mare succes pentru medicina din RM, a declarat pentru Agenţia "Infotag", vicedirectorul Agenţiei de Transplant, Grigore Romanciuc.

Potrivit lui, pe 11 şi 12 martie au fost efectuate două transplanturi de rinichi. Ambele operaţii au fost de succes. Acestea au fost efectuate de către trei chirurgi, unul dintre care este din Belgia, Jean-Paul Squifflet.

Casa Naţională de Asigurări în Medicină şi-a asumat cheltuielile necesare pentru operaţii.

Potrivit lui Romanciuc, anul 2013 a început cu dreptul pentru transplantologii din R.Moldova. La sfîrşitul lunii februarie, la Spitalul Clinic Republican s-a efectuat, în premieră, un transplant de ficat.

Pe 25 februarie 2013, operaţia a fost efectuată de către o echipă de medici în frunte cu directorul Institutului de Transplant din Bucureşti, chirurgul Irinel Popescu. Pentru o femeie în vîrstă de 53 de ani, care suferea de ciroză, salvarea a venit din partea fiului ei de 28 de ani, care i-a donat o parte din ficatul său. Operaţia de transplant de ficat a durat 20 de ore.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?