X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

60 de persoane au contractat infecție intestinală la cel mai bun restaurant din lume

10 mar. 2013,, 09:35   Societate
3526 0
Foto : euromag.ru
O intoxicație alimentară în masă a avut loc la restaurantul Noma din Copenhaga, care trei ani consecutivi – din 2010 pînă în 2012 – a fost declarat de către experți ca fiind cel mai bun din lume și are două stele în faimosul ghid gastronomic Michelin.

Potrivit ITAR-TASS, 63 de persoane care au vizitat restaurantul în perioada 12-16 februarie au contractat o infecție intestinală, simptomele acesteia fiind constatate și la un angajat care a lucrat cu produsele.

Administrația Veterinară și Alimentară Daneză a comunicat că a efectuat un control după ce au parvenit plîngeri de la mai mulți clienți. Însă, deocamdată, nu s-a putut afla ce fel de mîncare a dus la infecție, întrucît de atunci încăperile au fost dezinfectate de mai multe ori.

Administrația restaurantului este criticată mai ales pentru faptul că e-mailul unui client, în care se plîngea de vomă, precum și starea generală proastă a propriului angajat au fost ignorate.

Editorialiștii menționează că incidentul ar putea avea un impact serios asupra ratingului restaurantului Noma în acest an. Administrația instituției discută cu clienții afectați în privința unor eventuale compensații.

Restaurantul Noma a fost deschis în anul 2004. Acesta utilizează numai produse naturale scandinave, fiind considerat liderul "noii bucătării nordice". Cina aici costă cel puțin 200 de euro, iar rezervarea unei mese se face cu cîteva luni înainte.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?