X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Francezii sînt dispuşi să construiască în Moldova un hotel şi să deschidă un hipermarket

5 mar. 2013,, 10:33   Economie
2972 0
Foto: bizwiz.ro
Mai multe companii franceze sînt interesate să construiască în Republica Moldova un hotel, să deschidă un hipermarket şi să livreze elicoptere pentru necesitățile aviației sanitare din. Potrivit informaţiei acordate NOI.md de surse din cadrul Ministerului Economiei, aceste subiecte au fost discutate în cadrul întrevederilor viceministrului Economiei, Octavian Calmîc, cu reprezentanții unor companii franceze, interesate să-și extindă activitățile pe piața din Moldova. Întrevederile au avut loc în cadrul atelierului „Oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova. Beneficiile dezvoltării investițiilor transfrontaliere”, desfășurat, la finele săptămînii trecute la București, de către Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor din Moldova (MIEPO), Agenția pentru Dezvoltarea antreprenorialului internațional UBIFRANCE și Camera de Comerț și Industrie moldo-franceză.

Astfel, în cadrul întrevederilor, reprezentanții companiei franceze “Vinci” și-au exprimat interesul pentru construcția la Chișinău a unui hotel de cinci stele, împreună cu un grup hotelier internațional, proiecte de infrastructură de business și un hipermarket, împreună cu o rețea de comerț internațională. Octavian Calmîc a salutat ideea deschiderii unui hipermarket la Chișinău, deoarece prezența în Moldova a unei rețele comerciale internaționale cu toată infrastructura pe care o presupune, va spori competitivitatea şi va impulsiona reducerea prețurilor. Octavian Calmîc a subliniat că în Moldova există cerere pentru produse de calitate, de origine europeană. Viceministrul Economiei şi-a exprimat speranţa că, în anul 2014, va fi pus în aplicare Acordul privind crearea Zonei de Comerț Liber Aprofundat și Comprehensiv cu UE, fapt care va impune taxe vamale zero pentru produsele industriale și agricole, cu excepția celor sensibile, pentru care se va aplica o perioada de tranziție. “Astfel, cei care vor veni cu o soluție practică pe piață, vor avea succes, deoarece rețelele comerciale actuale nu sînt conectate la huburile internaționale”, a declarat Calmîc.

În cadrul vizitei la București, Octavian Calmîc a avut, de asemenea, întrevederi cu reprezentanții unor producători de fertilizanți și biostimultatori și ai companiei “Eurocopter”, care deține 18% din piața mondială a elicopterelor militare și 44% din piața elicopterelor cu destinație civilă. Reprezentanții companiei și-au exprimat interesul în livrarea unor elicoptere specializate pentru serviciile Ministerului Sănătății, pentru instituțiile de forță și pentru cele militare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?