X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Moldoveanul acuzat de atentatul asupra vieții lui Gherman Gorbunțov, parte a unei grupări de killeri temuți

4 mar. 2013,, 17:22   Societate
5398 0
Foto: click.md
O grupare de killeri profesioniști, originari din Moldova, ar sta în spatele mai multor asasinate și tentative de omor la comandă din Londra, București, Bacău și Ialoveni. Cel puțin așa reiese dintr-o investigație a RISE Project, realizată în colaborare cu „Adevărul” Moldova .

Potrivit publicației, moldoveanul Vitalie Proca ar fi în strînse legături cu Robert Gîrleanu, arestat pentru omorul la comandă a trei moldoveni în anul 2000, care, la rîndul său, are conexiuni cu alți interlopi temuți, relatează NOI.md.

Acum o lună, Vitalie Proca a fost arestat la Moscova, fiind acuzat de tentativă de omor la comandă a fostului proprietar al băncii „Universalbank” din Chişinău, Gherman Gorbunțov, precum și a unui tînăr din București. Deși a tras șase gloanțe, Gorbunțov a supraviețuit atentatului, la fel cum și tînărul împușcat din automatul Kalașnicov, care a fost confundat de Proca cu interlopul român Puiu Mironescu.

Potrivit RISE Project, Proca ar fi intrat în România fiind la volanul unui „Audi A6” înmatriculat de o firmă administrată de soția lui Gîrleanu. Firma a fost cesionată soților Gîrleanu de către fondatorul acesteia, moldoveanul Iurie Cheptea. Atît Cheptea, cît și Gîrleanu, sînt judecaţi într-un dosar de contrabandă cu ţigări în România.

Gîrleanu a fost arestat de procurorii români în dosarul triplului omor produs în Ialoveni în 2000, la comanda unui alt moldovean certat cu legea, Ion Anton Druţă, zis „Vanea Pisateli”, protectorul contrabandei lui Gîrleanu. Doi frați mai mici ai lui Druță, Grigore și Tudor, au fost şi ei arestaţi luna trecută pentru asasinarea afaceristului băcăuan Valeriu Damian, în august 2011, mai scrie publicația.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?