Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Încă o anchetă pe cazul scurgerilor de informații în dosarul șefului fiscului

4 mar. 2013,, 11:11   Societate
2990 0
Foto: click.md
Centrul Național Anticorupție reacționează în legătură cu apariția în spațiul public a copiilor unor documente din dosarul interceptărilor telefonice. Potrivit instituției, apariția acestora pot îngreuna ancheta. Pentru a vedea cum a fost posibilă apariţia în presă a acestor documente, CNA și Procuratura Anticorupție vor demara o anchetă, relatează NOI.md.

Conform legislaţiei procesual-penale, la materialele dosarului penal au acces ofiţerul de urmărire penală, procurorul şi judecătorul de instrucţie, iar la copiile materialelor cauzei, prezentate judecătorului de instrucţie, pot avea acces și avocaţii. „Apariţia unor documente din acest dosar în spaţiul public este de o gravitate foarte mare şi nu excludem faptul că scopul celor care au făcut acest lucru este de a compromite chiar procesul de instrumentare a acestui dosar”, se menționează în declarația CNA și a Procuraturii Anticorupție.

Aceasta nu este prima scurgere de informații pe cazul dat. După ce șeful IFPS, Nicolae Vicol, a fost reținut de ofițerii Anticorupție, în presă au apărut un șir de înregistrări audio ale convorbirilor telefonice ale acestuia, printre care Vlad Filat, Dorin Recean și Valeriu Streleț. Și atunci, Procuratura Anticorupție a anunțat pornirea unui dosar pentru „divulgarea datelor urmăririi penale”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?