Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Așteptați la intrarea în țară cu simboluri ale primăverii

1 mar. 2013,, 16:20   Societate
3125 0
Foto : noi.md
Cetățenii Republicii Moldova, dar și străinii care au sosit în Moldova în prima zi de primăvară, au fost întîmpinați chiar la hotar cu cîte un mesaj de felicitare cu ocazia sosirii primăverii, dar și un mărțișor oferit de către vameși, polițiștii de frontieră și administrația Aeroportului Internațional Chișinău. Acțiunea este desfășurată al cincilea an consecutiv la toate punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova, relatează NOI.md.

Pasagerii curselor aeriene care au aterizat astăzi la Chișinău s-au arătat foarte surprinși de gestul vameșilor și polițiștilor de frontieră, menționînd că este primul mărțișor pe care l-au primit în acest an. Aceștia au mărturisit că, pentru ei, primăvara reprezintă o viață nouă, iar mărțișorul – victoria binelui asupra răului. Întrebați ce ar dori să vadă în țară, cei mai mulți dintre pasageri au spus că vor să vadă „ordine” și „stabilitate”.

Chiar și cetățenii străini sosiți în Moldova au avut ce spune despre mărțișorul primit. „Am reușit să citesc în avion că este o sărbătoare națională și mărțișorul este un simbol al acesteia, împletit de obicei din fire albe și roșii”, ne-a relatat Alexandru, originar din Moscova. Deși a venit într-o vizită de afaceri doar pentru o zi, Alexandru ne-a mărturisit că-și va face timp pentru a procura cîte un mărțișor soției, fiicei, mamei și soacrei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?