X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Karel Schwarzenberg: Moldova va semna în noiembrie la Vilnius acordul de asociere cu UE

1 mar. 2013,, 14:20   Societate
3553 0
Foto: i-g-t.org
"La summitul Parteneriatului Estic din noiembrie de la Vilnius, Moldova va semna acordul de asociere cu UE", a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Chişinău, vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe a Republicii Cehia, Karel Schwarzenberg, care se află într-o vizită oficială la Chişinău.

Potrivit Agenţiei "Infotag", oficialul a comunicat că comunitatea europeană manifestă interes faţă de situaţia din ţară, faţă de aspiraţiile populaţiei şi a acţiunilor întreprinse de politicieni pe calea integrării europene.

"La ultima întîlnire de la Bruxelles, unde s-a discutat proiectul "Parteneriatul Estic", mulţi au remarcat succesele obţinute de R.Moldova, într-o perioadă relativ scurtă, pe segmentul integrării europene şi aceasta ne bucură", a mai spus el. Schwarzenberg şi-a exprimat încrederea că şi în continuare, ţara va merge pe această cale strategică aleasă.

Totodată, demnitarul ceh a menţionat, că "republica are nevoie de o stabilitate politică şi, important, pentru o perioadă lungă de timp. "Trebuie să fie obţinut un consens între partide, indiferent de culoarea şi ideile lor", a spus oficialul.

Schwarzenberg consideră a fi simbolică vizita sa întreprinsă în R.Moldova în prima zi de primăvară a anului curent, accentuînd că "primăvara moldovenească continuă".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?